Onderneemster Tania maakt carrièreswitch door Corona

Tot voor kort was Tania Gielis uit Erps-Kwerps werkzaam in een bedrijf dat volledig afhankelijk was van de luchtvaartsector. Toen die stilviel door corona, bleef ook de telefoon op het bedrijf bij Tania stil. In de lockdownperiode besloot ze om een langgekoesterde droom achterna te gaan.


"Ik ben half april begonnen met een webshop met duurzame en herbruikbare producten: Bee Daisy. Ik speelde al lang met het idee om iets te doen met duurzame producten, maar door de drukte kwam het er nooit van. En toen kwam corona, of hoe uit iets slecht toch iets goeds kan komen. Ik heb me verder verdiept in de ecologische levensstijl en heb tal van leveranciers bezocht, vooral om na te gaan hoe er geproduceerd wordt en met welke materialen er gewerkt wordt. Ook producten die op dieren getest worden zijn een no-go. We werken voornamelijk met producten die in eigen land of in de EU geproduceerd worden." 

Bij Bee Daisy vinden ze dat mensen moeten samenwerken om de wereld een stukje beter en gezonder te maken. "Veel mensen denken dat de stap naar een duurzame levensstijl ingewikkeld is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met onze ecologische producten willen wij de stap naar een duurzaam en milieubewust leven gemakkelijker maken. Maar wacht... je levensstijl veranderen lukt niet van de ene op de andere dag. Je moet jezelf wat tijd gunnen. Doe het met kleine stapjes en op je eigen tempo. Maar doe vooral wat goed voelt voor jezelf! Dit is volgens ons de enige manier om het vol te houden.

Leven wij al volledig zero-waste? Neen, maar we proberen al wel veel bewuster te kopen en 2 keer na te denken als we iets aankopen. Als wij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het milieu, dan kunnen anderen dat ook."

......

Klik hieronder op de link en lees het volledige artikel van Leuven Actueel:

Bee Daisy


ECO WEDNESDAY

Op Eco Wednesday zet Safeshops.be specifiek die webshops in de kijker die duurzaam werken en/of duurzame producten aanbieden. Want betrouwbaar betekent niet alleen veilig, maar ook eerlijk en duurzaam.

Zero-waste leven

Helemaal niet, maar we doen ons best en met deze pijlers in ons achterhoofd proberen we bewustere keuze's te maken. Met Bee Daisy willen we andere mensen proberen aan te sporen om hetzelfde te doen omdat we erin geloven dat als iedereen een beetje zijn best doet we samen een groot verschil kunnen maken.

Mei Plasticvrij

De campagne Mei Plasticvrij wil iedereen bewust maken van de impact van ons gebruik van plastic op het milieu. De bedoeling is zo veel mogelijk mensen overtuigen het een maand zonder, of met zo weinig mogelijk plastic te doen. En dit hopelijk daarna nog verder te zetten.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x